در ادامه اعتراضات كشورهاي غربي به احكام ضد حقوق بشري جمهوري اسلامي عليه شهروندان غير مسلمان، دو روز پس از آنكه كنگره ايالات متحده قطعنامه اي اعتراضي صادر كرد، دولت آلمان نيز سفير جمهوري اسلامي در اين كشور را احضار كرد تا غرب نگراني خود از احتمال اعدام يك كشيش مسيحي در ايران را اعلام كند. همزمان ديپلمات دولت مستقر در برلين گفته است، اتهامات غربي ها "بي اساس" است. پيشتر رسانه هاي دست راستي جرم اين شهروند مسيحي را تجاوز عنوان كرده و استاندار گيلان از اتهامات امنيتي خبر داده بود.
جمعه در برلين عليرضا شيخ عطار به وزارت خارجه آلمان احضار شد تا دولت آنگلا مركل ضمن اعتراض شديد نسبت به حكم اعدامي كه دستگاه قضائي جمهوري اسلامي براي يك كشيش صادره كرده، از تهران بخواهد آزادي "فوري" وي را فراهم كند.
گفتني است احضار سفير جمهوري اسلامي در آلمان، به درخواست گیدئو وستروله، وزير امورخارجه اين كشور انجام شده است. يكي از سخنگويان وزارت خارجه آلمان تصريح كرده برلين شيخ عطار را فراخوانده تا "تا ابراز نگرانی عمیق این کشور نسبت به وضعیت یوسف ندرخانی به او ابلاغ شود."
در همين حال پنج شنبه شب، مجلس نمايندگان- كنگره- ايالات متحده، قطعنامه اي با 418 راي موافق به تصويب رساند كه از دولت محمود احمدي نژاد مي خواهد تا يوسف ندرخاني را "بي درنگ" آزاد كند.
عطار: بي اساس است
با اين حال گزارش ها نشان مي دهد سفير جمهوري اسلامي روي خوشي به موضع آلمان و آمريكا نشان نداده و با ابراز خشم از برپايي "كمپيني بي اساس" براي آزادي يوسف ندرخاني گفته است: "هر گونه حکمی در این مورد توسط دادگاه اعلام خواهد شد."
يوسف ندرخواني شهروندي 33 ساله است كه در 1376 دين خود را از اسلام به مسيحيت تغيير داد. او در شمال ايران در شهر رشت، كشيش – پدر روحاني- كروه كوچكي از مسيحيان "تبشيري" شد. دوازده سال در سال 1388 وي توسط مقامات امنيتي بازداشت و روانه زندان شد. بر اساس قوانين شرعي جمهوري اسلامي، مسلمان زادگان حق تغيير دين را ندارند و در صورت گرويدن به دين ديگري "مرتد" محسوب شده مي شوند. اتهامي كه مجازاتش طناب دار است. اين كشيش جوان دو سال پيش به اعدام محكوم شد.
توبه كن
دستگاه قضائي جمهوري اسلامي راهي براي مرتدين مذهبي در نظر گرفته و آن "توبه " است. گفته مي شود از تاریخ سوم تا ششم مهرماه سال ۱۳۹۰ دادگاه رشت سه بار از ندرخانی خواست توبه کند تا حکم ارتداد او لغو شود. با اين وي حاضر به بازگشت از دين خود نشده است.
محمد علي دادخواه وكيل سرشناس اين شهروند مسيحي در آن زمان در بيان ديالوگ هاي رد و بدل شده ميان قاضي و متهم در دادگاه گفته بود: "حمدعلی دادخواه در خصوص روند دادگاه موکلش گفت: رییس دادگاه به موکلم می گفت بگو که من ازمسیحیت برگشتم و بگو که اسلام را ناسخ ادیان دیگر می دانم و او می گفتم من این را نمی گویم."
اما به نظر مي رسد سفير جمهوري اسلامي در آلمان از تمام ماجرا بي خبر است. چرا كه خبركزاري دولت – ايرنا – به نقل از وي نوشته است: "تاکنون در ایران حکمی علیه کسی که دینش را تغییر داده باشد، صادر نشده است."
استانداري گيلان: جرم اميني بوده
برخي گزارش ها حكايت از آن دارد كه ديوان عالي كشور، حكم اعدام اين كشيش را لغو كرده و پرونده وي را به دادگاه ديگري در رشت بازگردانده است تا مجددا پرونده ندرخاني بررسي شود.
اخير استانداري گيلان ادعا كرده است، اين شهروند مسيحي نه به دليل تغيير دين بلكه به دليل انجام جرائم امنيتي با حكم مرگ روبرو شده است. حقوق دانان مي گويند سخن از اتهامات شهروندان از سوي وزارت اطلاعات و دستگاه هاي انتظامي و دستگاه قضايي مطرح مي شود، و مشخص نيست استانداري چه نقشي در اين پرونده قضائي ايفا مي كند.
دلیل صدور حکم اعدام گرویدن به مسیحیت نبوده و یوسف ندرخانی مرتکب جرائم امنیتی شده است.
روزنامه جوان: كشيش تجاوز كرده است
پاييز امسال روزنامه جوان – يكي از ارگان هاي سپاه – در مقاله اي يوسف ندرخاني را مجرمي دانسته بود كه به اتهام "انجام جرائم خشن مانند تجاوز و اخاذيهاي متعدد به مجازات اعدام محكوم شده است."
زهرا چيذري، نويسنده اين يادداشت با انتقاد شديد از رويكرد رسانه هاي غربي به اين حكم آن را تلاشي براي "معكوس جلوه دادن حقيقت" در توصيح و گفته بود آن ها: "دليل حكم اعدام اين فرد را خروج وي از دين اسلام و گرويدن به مسيحيت جلوه ميدهند تا به اين وسيله علاوه بر زير سؤال بردن دستگاه قضايي ايران، وجهه اعتقادي مردم كشورمان را نيز تخريب كنند، اين در حالي است كه جرائم اين فرد قضايي است و وي به دليل فساد اخلاقي مجرم شناخته شده است."
اين نشريه، طرح موضوع مسيحي شدن يوسف ندرخواني را "نكتهاي انحرافي" دانسته بود، آن هم با اين انگيزه: "برداريهاي سياسي"
اهداي "بشارت عهدين" به ندرخاني
اخيرا سايت فاكس نيوز با انتشار گزارشي از سر زدن مقامات امنیتي ایران به زندان رشت، جایی که یوسف ندرخاني، زنداني است خبر داده بود.آن ها کتاب هایي درباره ادبیات اسلامي به او داده و به او گفته اند براي بحث در مورد کتاب ها و شنیدن نظرات او باز مي گردند خبر داد
فاکس نیوز نسخه دیجیتالي این کتاب را در اختیار دارد. کتابي 300 صفحه اي با عنوان "بشارت عهدین" در مورد عهد عتیق و عهد جدید. این کتاب از طریق روایت هاي مختلف ادعا مي کند که مسیحیت دیني ساختگي است و تلاش مي کند تا برتري اسلام را اثبات کند.
در ماه مهر نامه اي از سوي قوه قضائیه به آیت الله خامنه اي فرستاده شد تا وي تصمیم نهایي را بگیرد. آیت الله خامنه اي بالاترین مقامي است که مي تواند قوانین شریعت را تفسیر کند.
اخذ تصمیم در مورد پرونده خاص، براي رهبر امر عادي نیست اما مقامات مي گویند این مورد از مواردي است که حکم تایید خامنه اي را طلب مي کند.
بازداشت مسيحيان شيرازي
فعالين حقوق بشر مي گويند، جمهوري اسلامي در سه گذشته فعاليت هاي اقليت هاي مذهبي را مورد كنترل و محدوديت شديد قرار داده اند. امري كه از زمان روي كار آمدن دولت محمود احمدي نژاد در سال 84 با شدت بيشتري پي گرفته شده است. گفتني است كشيش ندرخاني تنها مسيحي نيست كه اينك در زندان به سر مي برد. 19 بهمن نيز ماموران امنيتي در شيراز به يك كليساي خانگي هجوم بردند و حداقل 10 شهروند را بازداشت كردند. تمامي آن ها از نوكيشان مسيحي به شمار مي آيند.