پيشنهاد تشکيل وزارت انتظار
رقابت احمدي نژاد با ديگر مدعيان امام زمان - سه شنبه 5 شهریور 1387 [2008.08.26]
ياسمين منطقي
يکي از مديران حوزه علميه قم پيشنهاد داد تا براي هماهنگي ارگان هاي تاثير گذار در مهدويت وزارت جديدي با عنوان "وزارت انتظار" تشکيل شود.
حجت الاسلام صمام الدين قوامي رييس انجمن علمي مديريت اسلامي حوزه علميه قم، در گفتگو با خبرگزاري "رسا" ارگان اين حوزه علميه، با ضروري دانستن تشكيل وزارت انتظار، دليل چنين پيشنهادي را ارتقاي مهدويت به يک عامل مهم در برنامه هاي کلان کشور اعلام کرد. او تاکيد کرد: "تا ما مسأله مهدويت را به عنوان يك راهبرد مهم و كاربردي در برنامههاي كلان كشور تعريف نكنيم و آينده مهدويت را در گرو اين راهبرد ندانيم، نميتوانيم به نتايج مطلوبي در اينباره دست پيدا كنيم."
حجت الاسلام قوامي به اين سؤال که آيا طرح وزارت انتظار براي سامان بخشيدن به فرهنگ مهدويت، يك شعار نيست، چنين پاسخ داد: "اگر همه دولتمردان با يكديگر در اينباره همدل شوند و با آمدن دولتهاي جديد طرح و برنامه آن به دست فراموشي سپرده نشود، اين مسأله ديگر شعار و حرف نيست. چنانچه قبل از انقلاب هم كسي باور نميكرد روزي شعار جمهوري اسلامي تحقق پيدا كند. اما اين اتفاق افتاد و عملي شد."
اين مدير حوزه علميه قم در مورد کارکرد وزارت انتظار نيز گفت: "امروزه استدلالهاي پيچيده و بحثهاي فلسفي نميتواند به خوبي بازگو كننده فرهنگ مهدويت باشد؛ بلكه بايد زبان هنر به ويژه سينما، تئاتر، نقاشي، شعر و ديگر هنرهاي تأثيرگذار در مساله مهدويت را تقويت كنيم."
رييس انجمن علمي مديريت اسلامي حوزه علميه قم يکي از ماموريت هاي وزارت انتظار را مديريت مسجد جمکران عنوان و با تأكيد بر "نقش مسجد جمكران در هدايت فرهنگ مهدويت" اعلام کرد: "مسؤولان و متوليان مسجد جمكران به تنهايي نميتوانند مردم را كنترل كنند." حجت الاسلام صمصامي يکي از دلايل پيشنهاد تشکيل وزارت انتظار را "افزايش شوق مردم به سوي مسجد جمکران در سالهاي آينده" دانست و گفت: "براي پوشش دادن اين سيل عظيم از مشتاقان حضرت بايد تمامي كشور را بسيج كرد. بنابراين مسجد جمكران بايد تحت مديريت حساستري قرار گيرد."
نامه دولت به چاه جمکران تا وزارت انتظار
با وجود برخورد تند با برخي مدعيان (خارج از حکومت) ديدار يا ارتباط با امام زمان در چند سال گذشته، محمود احمدي نژاد هر از گاه به طور تلويحي ادعاي ارتباط با امام زمان را کرده است.
نزدک به سه سال پيش فيلمي از احمدي نژاد انتشار يافت که در حال تشريح سخنرانيش در مجمع عمومي سازمان ملل براي آيت الله جوادي آملي، مدعي وجود "حضور هاله اي نور" در اطراف خود در حين سخنراني شد.
وي در ان فيلم ادعا کرد: "من روز آخري كه سخنراني كردم، تقريبا همه سران بودند يكي از همان جمع به من گفت: وقتي تو شروع كردي «بسما..» و «اللهم» را گفتي، من ديدم يك نوري آمد، تو را احاطه كرد و تو تا آخر در يك حصن و حصاري رفتي." وي افزود: "من خودم هم احساس كردم كه فضا يك دفعه عوض شد و حدود بيستوهفت، هشت دقيقه تمام، اين سران مژه نزدند. اينكه ميگم مژه نزدند، غلو نميكنم. اغراق نيست، چون نگاه ميكردم، همه سران مبهوت مانده بودند. انگار يك دستي همه آنان را گرفته بود، آنجا نشانده بود. چشمها و گوشهايشان را باز كرده بود كه ببينيد از جمهوري اسلامي پيام چيست."
انتشار فيلم چنين ادعايي با بازتاب هاي مختلف و انتقاداتي همراه شد.
از آن زمان تاکنون احمدي نژاد و برخي از نزديکانش ادعاهاي مشابهي را به انحاي مختلف تکرار کرده اند. در خرداد 87 با تاخيري چند هفته اي فيلم يک سخنراني از احمدي نژاد در مشهد از تلويزيون جمهوري اسلامي پخش شد که در آن وي ادعا کرده بود: "امام زمان دارد جهان را مديريت ميكند و ما داريم ميبينيم دست هدايت آقا امام در همه امور كشور نمايان است."
وي در بخش ديگري از اين سخنراني مدعي شد هدف حمله امريکا به عراق محاصره و تعقيب امام زمان است. احمدي نژاد در تصاويري که از تلويزيون پخش شد گفت: "در ظاهر همه فكر ميكنند كه آمريكا براي چپاول عراق به اين كشور حمله كرد، ولي اين طور نيست، آنها تحليل داشتند، آنها مطلع شده بودند كه قرار است در اين منطقه اتفاقاتي بيفتد. آنها فهميدند كه دست الهي قرار است از اين منطقه بيرون بيايد،براي همين حمله كردند تا جلويش را بگيرند."
پخش اين اظهارات با انتقاد تند تعداد قابل توجهي از از روحانيان مواجه شد، تا جايي که غلامرضا مصباحي مقدم از اعضاي تشکل روحاني بانفوذ "جامعه روحانيت مبارز" گفت: "قطعا امام زمان تورم ۲۰ درصدي، گراني ها و خيلي اشتباهات را بر ملت نمي پسندد و اگر اظهارات احمدي نژاد در مورد مديريت امور را به مديريت درست از سوي ايشان تعبير کنيم بايد بسياري از اشتباهات را پاي امام زمان بگذاريم که اين لطمه جبران ناپذيري به اعتقادات جوانان مي زند."
در ماه هاي بعد، دو روحاني ديگر، حسن روحاني، عضو مجلس خبرگان، و رسول منتجب نيا، قائم مقام حزب "اعتماد ملي"، نيز به شدت احمدي نژاد را در اين خصوص مورد انتقاد قرار دادند.
رسول منتجب نيا در بخشي از انتقادات خود ماجرايي را نقل کرد که حکايت داشت احمدي نژاد در پاسخ به اظهارات استاندار سيستان و بلوچستان در مورد کمبود بودجه، وعده ظهور امام زمان تا دو سال آينده را داده است.
حسن روحاني نيز در مجلس ترحيم آيت الله توسلي در تهران که اغلب سران جمهوري اسلامي در آن حضور داشتند گفت: "اين چه بازي است كه ما اينقدر مردم را عوام فرض كردهايم؟ ميترسم كه فردا مهر امام زمان را هم درست كنند و به مردم نشان دهند."
وي هشدار داد: "اگر لازم باشد همه جزييات را براي مردم خواهيم گفت.عدهاي وقتي نماز ميخوانند. جلوي خود يك جانماز خالي پهن ميكنند و ميگويند اين را براي امام زمان گذاشتهاند يا در سر سفره يك بشقاب غذا براي امام زمان ميكشند يا شنيدهام كه ميگويند فلان جلسه مهم را روز جمعه بياندازيد تا با حضور آقا تصميم بگيريم."
پس از آن احمدي نژاد نوشتاري در روزنامه ايران و سايت خود انتشار داد و با اشاره أي تلويحي به منتقدان ديده شدن "هاله نور" بر فراز وي نوشت: "مشاهده نور خدا در عالم سياست، و در فتوحاتي که پياپي در لبنان فلسطين تا عراق و ايران و حتي در نيويورک، به نفع ارزشهاي انقلابي و اسلامي واقع مي شود، براي آنان که در دامان فرهنگ توحيدي امام خميني پرورش يافته اند و براي نسل انقلاب چيز عجيبي نيست، بلکه نديدن اين هاله هاي نور است که عجيب وعيب است."
