بسته نجات نظام
نگاه هفته - پنجشنبه 12 اردیبهشت 1387 [2008.05.01]
مهرداد شيباني
m.shaibani@roozonline.com
در دومين هفته ارديبهشت ماه 1378، "نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران" که موفق شده است همه مسائل ايران را حل و کشور رابه قبله آمال جهان تبديل کند، " بسته نجات جهان " رابه دولت سوئيس که حافظ منافع آمريکاست تحويل داد.
کارگران جهان که نمي دانند با ريختن محلول اين بسته در آبهاي جهان درچشم بهمزدني دنيا نجات پيدا مي کند، بيهوده در سراسر جهان دست به راهپيمائي زده اند. اما چون اين مساله در جمهوري اسلامي حل شده بود، "وزارت اطلاعات" دستورداد کارگران وقت خود را هدر ندهند وپرا کنده شوند و اساسا چون توليد درحال تعطيل کامل است، فکري به حال خود شان بکنند. جرايد هم که مي کوشند "گردش آزاد خبر" را از مرگ نجات دهند، خبر دادند که "صنايع لبنيات کشور روي خط پايان است" و با تعطيل 100 کارخانه فعال دراين رشته، کارگران لبنيات سازي هم به چايکاران، برنج کاران، کارگران صنايع نيشکر ونساجي و کفاشي خواهند پيوست. بسيار هم ازاين امر راضي هستند، چون درامد افسانه اي نفت توسط شبکه مافيائي "سرداران و سرمايه داران" روانه چين وماچين مي شود تا موادمصرفي بنجل کشور را پر کند.
تنها موردي که باقي مي ماند "گراني" است که آنهم آخر اين هفته حل شد. به نوشته سايت راديو فردا: "آيت الله علي خامنه اي، روز چهارشنبه، در سخنراني در شيراز، از عملکرد اقتصادي دولت دفاع کرد و «دشمن» را مسئول بزرگنمايي مشکلات دانست."
اين هفته طلائي فقط شامل "جمهوري اسلامي" بود. جهان و به ويژه منطقه که هنوز "بسته" را دريافت نکرده اند، سخت پر ترافيک و پر خبر بود. روزنامه نويسان ايراني اين اخبار را در 13 ـ عددي که نزد مردم ايران نحس تلقي مي شود ـ مورد جمع بندي کردند:
1- انتشار تصاوير مربوط به نيروگاه اتمي سوريه که توسط اسرائيل بمباران شد و به ميان کشيده شدن نام ايران بعنوان واسطه و پرداخت کننده پول به کره شمالي براي طرح نيروگاه اتمي سوريه مطابق مدل ايران. جرج بوش گفت: انتشار اين اطلاعات براي هشدار به ايران است.
2- ورود دبيرکل پيمان ناتو به بحرين ـ کشوري که پايگاه اصلي نظامي امريکا در خليج فارس شده- و اعلام "خطر ناشي از جاه طلبي اتمي ايران براي ثبات خليج فارس" و سپس منعقد ساختن يک قرارداد امنيتي ميان ناتو و بحرين.
3- اخراج ايران از نمايشگاه نظامي- دلالي فروش اسلحه در "مالزي" به بهانه نمايش سلاح هاي موشکي و تهاجمي.
4- درياسالار مايکل مولن، رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح آمريکا، ايران رابه افزايش حمايت هاي مالي و نظامي از شورشيان عراقي متهم کرد. او گفت: "مدارکي در دست دارد که نشان مي دهد سلاح هاي جديدي که به گفته وي اخيرا در ايران ساخته شده، در اختيار گروه هاي شورشي در عراق قرار گرفته است."
5- سفر صدراعظم آلمان به کشور قطر و هشدارهايش به ايران در باره ادامه فعاليت هاي اتمي.
6- سخنان جديد و باز هم دو پهلوي البرادعي رئيس آژانس انرژي اتمي در بوسني هرزگوين: "اعلام آمادگي ايران براي پاسخگوئي به فعاليت هاي اتمي- نظامي يک گام به جلوست!" که به ظاهر تعريف از همکاري ايران با آژانس است، اما روي ديگر آن تائيد سمت گيري نظامي فعاليت هاي اتمي در ايران.
7- مصاحبه سرکوزي رئيس جمهور فرانسه با نشريه "فيگارو" که در آن جمهوري اسلامي را در کنار "حماس" و "طالبان" قرار داد و گفت با چنين دولت و حکومتي مذاکره نمي کند!
8- زمزمه تشکيل دولت جديدي در ايتاليا که در آن فاشيست هاي اين کشور حضور آشکار و غير آشکار خواهند داشت. از جمله دختر موسوليني رهبر فاشيست ايتاليا در جنگ دوم جهاني که قرار است وزير کابينه جديد برلسکوني شود.
9- ترفند جديد کاخ سفيد براي گرفتن موافقت سناي امريکا براي حمله نظامي به ايران، با ارجاع پرونده و عکس هاي ماهواره اي تاسيسات اتمي سوريه، که بمباران شد، به سناي امريکا و همچنين پرونده تحقيقات مخفيانه اتمي ايران به سنا و تقاضاي تشکيل يک کميته ويژه جهت بررسي آن!
10- و سرانجام فاش شدن نقش ترکيه بعنوان عاقد بر سر سفره عقد صلح ميان اسرائيل و سوريه که طي آن بلندي هاي جولان قرار است به سوريه بازگردانده شود. دراينصورت سوريه به جبهه اعراب خواهد پيوست و بعيد بنظر مي رسد که بتواند ايران را هم با خود به اين جبهه ببرد. اين خبر نشان داد، ترکيه عليرغم همه امتيازهائي که از جمهوري اسلامي براي حمله به کردهاي اين کشور گرفت و مناسبات امنيتي که بصورت قرارداد با ايران بست، در نهايت امر، متحد نظامي و امنيتي اسرائيل است و با نقش عاقد قرار داد سوريه و اسرائيل دست بالا را در منطقه پيدا خواهد کرد.
11- يک هفته بعد از رزمايش بزرگ نظامي آمريکا در خليج فارس که به طور مشترک با امارات و چند کشور ديگر عربي صورت گرفت، دبير شوراي امنيت ملي روسيه، و همزمان با سفر نخست وزير عراق و يک مقام عالي امنيتي سعودي براي گفتگو با مقامات ايراني به تهران آمد.
12- بانک هاي ژاپني نيز به جمع تحريم کنندگان ايران پيوستند. خروج چين از پروژه جاده سوم شمال قطعي شد، محموله تازه هسته اي ايران در مرز آذربايجان توسط مرزبانان آن کشور متوقف گرديد، و در حالي که تهران مقدمات يک برنامه تبليغاتي براي امضاي قرارداد فروش گاز به هند را فراهم مي کرد که قرار بود در جريان سفر محمود احمدي نژاد به دهلي نو امضا شود، آشکار شد که هندي ها با امضاي قرارداد با ترکمنستان به خواست آمريکا تن داده و از قرار دادخط لوله صلح با ايران و فوايد آن چشم پوشيده اند.
13- هيلاري کلينتون يکي از دو نامزد حزب دموکرات براي حضور در انتخابات رياست جمهوري سالجاري آمريکا بار ديگر جمهوري اسلامي راموردحمله قرار داد وگفت: حمله ايران به قلمرو اسرائيل با "واکنشي بسيار مهيب" از سوي واشنگتن روبرو خواهد شد. به رهبران ايران هشدار مي دهم که استفاده از تسليحات اتمي عليه اسرائيل با يک پاسخ اتمي از سوي ايالات متحده مواجه خواهد شد.
حسين باقر زاده ـ يک مفسر ايراني که مسائل خاورميانه را از نزديک دنبال مي کند ـ در تحليل اين رويدادها نوشت: "پس از يك فترت چند ماهه، باز مرغواي جغد جنگ به گوش ميرسد. مقامات آمريكايي در گرماگرم مبارزات انتخاباتي در كشور خود، و افزايش درگيريهاي نظامي در عراق، اتهامات جديدي در مورد فعاليتهاي نظامي هستهاي جمهوري اسلامي را پيش كشيدهاند، نقش ايران در مناقشات عراق و افغانستان و لبنان را برجسته ميكنند، و بر گزينه نظامي همچنان تأكيد ميورزند. در ايران، و در فضاي پس از ۲۴ اسفند، درگيري بين جناحهاي حكومتي و شخصيتهاي تراز اول حاكميت به صورت بيسابقهاي شدت گرفته است. در عين حال، رجزخوانيهاي آقاي احمدينژاد و سران سياسي و نظامي حكومت عليه غرب ادامه يافته و بهانههاي جديدي عليه ايران به دست جنگطلبان غربي و اسراييلي داده است. در شرايطي كه حاكميت ايران پايگاههاي مردمي خود را در رأيگيري ۲۴ اسفند بيش از هر زمان از دست داده است، و در عين حال جهان را به مبارزهطلبي ميخواند، جغد مرگ بار ديگر چهره بيمآور خود را نشان ميدهد."
و کيهان لندن که از منظري کاملا متفاوت بامنابع بالا پيگير اوضاع ايران است، با اين تيتر يک منتشر شد: "ايران و غرب: فضا طوفاني است."
و در اين فضا که همگرائي کم سابقه اي بين مخالفين و منتقدين جمهوري اسلامي ديده مي شود؛ خبرگزاري هاي داخلي درباره تماس وزير خارجه سوئيس با تهران اطلاع دادند: "وزير خارجه سوئيس در تماس تلفني خود که سه شنبه شب انجام شد از دريافت بسته پيشنهادي که طيفي از موضوعات مهم جهاني را شامل ميشود، ابراز خرسندي کرد."
بيشتر مقامات جمهوري اسلامي در روزهاي اخير در باره اين بسته صحبت کردند، اما هيچکس نگفت در اين بسته چه چيز پنهان است که منجر به نجات جهان خواهد شد و مردم ايران از آن مطلقا بي خبرند.
اما تحويل "بسته" به سوئيس که معنايي جز ارسال آن براي شيطان بزرگ سابق ندارد، در شرايط کنوني همه راز رابر ملا مي کند و از زير بر چسب تبليغاتي عنوان واقعي آن را آشکار مي سازد: "بسته براي نجات نظام" هدفي که دولت احمدي نژاد اساسا براي انجام آن برکشيده شد: مذاکره با آمريکا توسط رهبري و گرفتن تضمين امنيتي.
سال آخر رياست جمهوري برکشيده نيروهاي امنيتي ـ نظامي بسرعت مي گذرد. وقت آن است که گربه اي که زنگوله را به گردنش انداخته اند، ايران و آمريکا را دست بدست بدهد. شيريني وميوه هم با تجار موتلفه که دلالي را جانشين توليد کردند.
