وزير نيرو خودش نماز باران بخواند
واكنش يك امام جمعه به درخواست نماز باران - چهارشنبه 28 فروردین 1387 [2008.04.16]

رسا قاضي نژاد
"بحران كم آبي و خشكسالي" در سالي كه در بهار آن قرار داريم، به اندازه اي جدي شده که مسولين محلي را نيز به واكنش واداشته است. در تازه ترين واكنش ها با انتقاد از تقاضاي خواندن نماز باران، از "وزير نيرو" خواسته شده خود او نماز باران بخواند.
دولت احمدي نژاد كه درسال "نوآوري و شكوفايي" هم با مشکل تورم و گراني رو به روست، و هم ضعف مديريت و برنامه ريزي، اينك با بحران خشكسالي هم روبرو شده است. به دنبال اين مسئله در برخي از شهرهاي کشور، مسئولين دولتي با همراهي امامان جمعه به برگزاري نماز باران برآمدند؛ امادر اين ميان آيتالله نعيمآبادي، امام جمعه بندرعباس ضمن انتقاد از دولت، با اشاره به اينکه "برخي از مسئولان به جاي اينکه برنامهريزي کنند و اين مساله را از طريق علمي حل نمايند خواستار اقامه نماز باران ميشوند"، گفت: "نماز باران را بايد در شهرهاي خشک و کويري خواند نه در استاني که نزديک به درياست و ميتوان مشکل آب را با نصب آب شيرينکن حل کرد. آن هم در شرايطي که دانش ساخت آب شيرينکن هم اکنون در کشور وجود دارد و ميتوان از اين دانش استفاده کرد."
امام جمعه بندرعباس به نوشته "شهاب نيوز" همچنين روز سهشنبه طي سخناني در جهاد دانشگاهي هرمزگان به رويکرد و عملکرد دولت احمدينژاد در قبال بحران کمآبي اشاره كرد و با طرح انتقاداتي از نحوه عملکرد مسؤولان براي مقابله با بحران کمآبي اظهار داشت: "به جاي حل مشکل بارها از من خواستهاند که نماز باران بخوانم. من ميخواهم بگويم که وزير نيرو بايد خودش نماز باران بخواند."
بحران كم آبي
بحران كم آبي در سال آينده جدي است. در همين ارتباط بختياري، استاندار اصفهان روز گذشته با بيان اينكه "استان اصفهان با مشكل كم آبي روبهروست"، اتخاذ تدابير لازم براي صرفه جويي در مصرف آب را خواستار شد.
از سوي ديگر، معاون اداره امور عشاير چهارمحال وبختياري با اشاره به بحران كم آبي، گفته است: "با توجه به كم آبي در مناطق قشلاقي گرمسيري احتمال كوچ زودرس عشاير دور از انتظار نيست. "
مدير جهاد كشاورزي شهرستان كاشان نيز روز گذشته اظهار داشت: "كمآبي و خشكسالي، كشاورزي اين شهرستان را به شدت تهديد ميكند."
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان آذربايجانشرقي هم ديروز به ايرنا گفت: "وضعيت نامناسب نزولات آسماني وسرما و يخبندان شديد درفصل كشت پائيزه امسال، موجب كم آبي شده و فعالان بخش كشاورزي بايد براي مقابله با خشكسالي آماده باشند."
بحران خشكسالي تنها محدود به مراكز خشك و گرم ايران نيست؛ ايرنا در گزارش روز گذشته خود در اين زمينه نوشت: "كاهش ۳۵۰ميليون مترمكعب برابر با ۲۴درصد روان آب رودخانههاي مازندران نشان از تهديد جدي كم آبي و خشكسالي استان است كه به گفته كارشناسان امر مديريت بسيار جدي بر تامين و مصرف آب كشاورزي را ميطلبد."
همچنين از گيلان و شهر رودسر خبر مي رسد كم آبي، عمليات شخم زمينهاي كشاورزي را در بخش مركزي رودسرمتوقف كرده است.
همزمان روز گذشته برخورد يک دستگاه ماشين راهسازي با لوله انتقال نفت، باعث نشت مقدار زيادي نفت به رودخانه زاينده رود در اصفهان شد كه متعاقب آن مقام هاي اين استان از مردم خواستند در مصرف آب صرفه جويي کنند؛ اما به دنبال پخش شايعه اي مبني بر قطع آب اصفهان براي دو روز، مردم براي خريد آب معدني به مغازه ها هجوم بردند و در اندک مدتي، آب معدني در اصفهان ناياب شد.
ستاد حوادث غير مترقبه استان اصفهان اگر چه پيشتر در اطلاعيه اي از ساکنان اطراف منطقه آلوده شده خواسته بود تا از آب استفاده نکنند، اما اين ستاد در اطلاعيه تازه اي آب شرب اصفهان را از لحاظ بهداشتي، بدون مشکل اعلام کرد.
عامل كم آبي
درحالي که برخي چهره هاي نزديك به دولت در هفته هاي گذشته سعي كرده اند نقش دولت را در زمينه بحران كم آبي پيش رو كمرنگ كنند اما يك روزنامه نگار در تهران در وبلاگ شخصي اش از سهل انگاري هايي سخن گفته كه موجب "شدت" گرفتن بحران كم آبي شده است. اكبر منتجبي در وبلاگ خود نوشته است: "امسال سال سختي در پيش داريم. حتما اخبار مربوط به خشكسالي را دنبال مي كنيد. بايد به دولتمرداني كه ايران را به مرز خشكسالي رساندند تبريك گفت. از قرار معلوم در زمستان كه با مشكلات متعدد از جمله قطعي برق و گاز روبرو بوديم يك شير پاك خورده مي گويد كه سدها را باز كنيم تا توربين ها برق بيشتري توليد كنند. نتيجه اينكه آب سدها در زمستان تخليه شد. به اين اميد كه زمستان پر برف و باراني خواهيم داشت. اما برفي كه باريد، برف خشكي بود. لذا يخ زد و بعد تبخير شد. به همين خاطر سدها با مشكل آب روبرو شدند و الان، همه فرياد سر مي دهند كه خشكسالي در راه است. بله در راه است اما چرا دولتي كه مدعي است «ما مي توانيم» نتوانست يا نمي تواند براي عدم وقوع آن برنامه ريزي كند؟"
در ادامه اين مطلب آمده است: "امروزه در دنيا به راحتي با چنين بلايايي كنار مي آيند. اما گويا در ايران همه مردم بايد تاوان ندانم كاري برخي از آقايان را بپردازند. واقعا بايد به دولت آقاي احمدي نژاد تبريك گفت. برنامه ريزي خوبي دارد! در زمستان، گاز نداريم و در تابستان، آب. تورم نيز كمر مردم را شكسته است. قيمت ها گويي در مسابقات المپيك شركت كرده اند. لحظه به لحظه از روز قبل فزوني مي گيرند. كشوري كه سازماني براي مديريت و برنامه ريزي ندارد و رييس جمهوري كه اين سازمان را منحل مي كند، معلوم است كه مردمش چه مشكلاتي را بايد به دوش بكشند."
کفران نعمت
در چنين شرايطي اما برخي از نزديكان احمدي نژاد از مسوولان مذهبي خواسته اند با برگزاري مراسم "نماز باران" در شهرها زمينه "نزول رحمت" را فراهم كنند. پيش از اين تعدادي از مردم در كرمان و شيراز و اردكان يزد به دعوت امام جمعه اين شهرها براي رفع خشكسالي اقدام به برپايي نماز "نزول باران" كردند. در مراسم نمازباران اردكان يزد كه هفته پيش برگزار شد، حجتالاسلام "ديداري"، امام جمعه اين شهر در خطبههاي نماز پس از قرائت دعاهاي ويژه بارش باران، "از خداي بزرگ خواستار عفو و بخشش گناهان بندگانش" شد. وي همچنين "از خداي سبحان مسئلت كرد تا با ريزش رحمت الهي"، جلوي خشكسالي را بگيرد و با "جاري كردن دوباره قنوات و جويبارها، طراوت و سرسبزي" را به كشور ايران بازگرداند. پيش از آن نيز حجت الاسلام صباحي امام جمعه موقت کرمان در خطبه اول نماز "طلب باران"، ضمن "دعوت مردم به تقواي الهي و توبه از گناهان"، به تشريح "عواملي که موجب ميشود دعاي انسان پذيرفته نشود" پرداخت. وي در خطبه دوم اين نماز "با تاکيد بر حفظ تقواي الهي" براي "نزول باران رحمت الهي" دعا کرد.
پيش از كرمان نيز در بيرجند، به دعوت حجت الاسلام صادقي امام جمعه بيرجند، اين مراسم برگزار شده بود. در آن مراسم نيز مردم پس از دعا و نيايش "به درگاه احديت و خواندن زيارت عاشوراي امام حسين(ع) و ادعيه مربوط به نماز باران، از خداوند طلب عفو و بخشش نموده وخواستار نزول رحمت و بركات الهي شده بودند."در آن مراسم امام جمعه بيرجند، پس از اقامه نماز باران گفته بود كه: "نيامدن باران و نازل نشدن رحمت و بركات به خاطر كفران نعمت، كم كاري، كم فروشي، رواج دروغ و گناه و به طور كلي ترويج منكرات در جامعه است."
وي تاكيد كرده بود كه: "خداوند بندگان ناسپاس و گناهكار را گرفتار مي نمايد تا به سراغ توبه رفته و دست از اعمال ناروا بردارند و اعمالي كه خشم خدا را برانگيخته ترك نمايند."
