حالا بهشت مي داند که من مسلمانم
گزارش ساندی تایمز از کنسرت موریسی - دوشنبه 15 بهمن 1386 [2008.02.04]

موریس چیتندن
بی خیال بنیادگراها، موریسی اینجاست. این خواننده راک قصد دارد بعنوان کمک هایش به بهبود اوضاع بین المللي، در تهران کنسرت بدهد.
این خواننده که ترانه هاي " دهن گشاد اعتصاب کرده است" و "حالا بهشت مي داند که من مسلمانم" را خوانده است، در حال گفتگو با وزارت امورخارجه ایران درباره اجراي روي صحنه در اواخر سال جاري در تهران است.
موریسي، 48 ساله، که با صراحت تجاوز نیروهاي متحد به عراق را به باد انتقاد گرفت، اعلام کرد که قصد دارد کنسرت دیگري را به تور خاورمیانه اش اضافه کند. مدیران برنامه موریسي، درحال گفتگو به اداره موسیقي وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامي هستند.
گروه هاي راک در ایران، تنها با اجازه رسمي وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامي مي توانند کنسرت بدهند و در قوانین اسلامي، شرایط سختي براي این عمل درنظر گرفته شده است. کساني که این قوانین را نقض کنند ممکن است زنداني شوند، یا با جریمه و شلاق مواجه شوند.
خواننده سابق گروه اسمیتز، که عنوان اولین ترانه آلبوم اخیرش "سردسته شکنجه گران" ، " تو را در مکان هاي دورافتاده مي بینم" است، اعلام کرد:« دوست دارم در تهران بخوانم».
او تصمیم جورج بوش و توني بلر مبني بر حمله به عراق را بد تر از تروریسم و اقدامي از سوي هیولاهاي مغرور دانست. این در حالي است که او در اولین آلبومش بعد از جدا شدن از گروه اسمیتز، "زنده باد نفرت"، با ترانه "مارگارت را به گیوتین بسپارید"، حمله شدیدي به مارگارت تاچر کرد.
دولت ایران هنوز نسبت به موسیقي پاپ، بدگمان است. تابستان سال گذشته، پلیس به کنسرت زیرزمیني که در باغي در حوالي کرج برگزار شده بود، حمله کرد تا آنچه را که " کنسرت تحریک کننده و شیطاني" نامیده بودند، متوقف کند. آنها بیش از 200 نفر را دستگیر کردند.
اگر این کنسرت برگزار شود، موریسي باید در مقابل جمعي برنامه اجرا کند که از زن و مرد از هم تفکیک شده اند. زن ها فقط در صورتي اجازه دارند به کنسرت بیایند که در مکان هاي طناب کشي شده بایستند وبه غیر از روسري، لباس هاي ساده بپوشند. همه ترانه ها باید بررسي شود. همسرایان زن و رقص مختلط در راهرو ها غیر قانوني است و مسلما، نوشیدن آبجو، ممنوع است.
احتمالا موریسي، اولین خواننده غربي خواهد بود که در ایران برنامه اجرا مي کند. او اولین خواننده اي است که بعد از احیاي روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس که تا سال 1999، به مدت ده سال به دلیل فتواي آیت الله خمیني علیه سلمان رشدي، نویسنده آیات شیطاني، قطع شده بود، به ایران مي آید.
منبع: ساندي تایمز 3 فوریه
