بوش از کشورهاي خلیج خواست تا از او در مقابل ایران حمایت کنند
گزارش تایمز آنلاین از سخنان بوش در ابوظبي - دوشنبه 24 دی 1386 [2008.01.14]

سونیا ورما
رئیس جمهور آمریکا امروز، از متحدانش در حاشیه خلیج فارس خواست تا در مقابل ایران از او حمایت کنند، زیرا این کشور تهدیدي براي جهان است.
آقاي بوش که در هتل مجلل طلایي رنگي در ابوظبي سخن مي گفت، در سخنراني کلیدي اش در جریان سفرش به خاورمیانه، ایران را " مهم ترین کشوري که از تروریسم حمایت مي کند"، توصیف کرد.
پیام تند بوش با بالاگرفتن تنش بین دو کشور صورت گرفت که علت آن درگیري بین قایق هاي تندرو ایران و ناوهاي آمریکایي در تنگه هرمز، معبر آبي مهم نفتکش ها در منطقه، بود.
آقاي بوش گفت:« اقدامات ایران امنیت ملت ها را در همه جا تهدید مي کند، آمریکا دوستانش را برای مقابله با این تهدید، قبل از این که خیلی دیر شده باشد، متحد مي کند».
اما مشخص نشد که چگونه امارات متحده عربي، وفادارترین متحد آمریکا، چگونه نسبت به تقاضاي بوش در مورد بازي کردن نقشي بزرگتر درامنیت منطقه، واکنش نشان مي دهد.
سران این کشور نفت خیز منطقه، نسبت به نفوذ روز افزون ایران آگاه تر شده اند و ثبات خود را به هرچه نزدیک تر شدن به آمریکا مي بینند.
با این حال، امارات و اقتصاد در حال توسعه اش، رابطه تنگاتنگي با بزرگ ترین شریک تجاري اش، ایران دارد. نزدیک به نیم میلیون ایراني در امارات زندگي مي کنند و ده هزار شرکت ایراني در پایتخت تجاري امارات، دوبي، به کار مشغولند.
سال گذشته، زماني که محمود احمدي نژاد، رئیس جمهور ایران، از این کشور دیدار کرد، مورد استقبال گرم مقامات محلي قرار گرفت.
آنها مي ترسند که در صورت حمله آمریکا به ایران، ایران دست به تلافي بزند و پایگاه هاي نظامي در آمریکا در منطقه و معملات پرسودي که از طریق تنگه هرمز صورت مي گیرد را مورد تهدید قرار بدهد.
تحلیلگران مي گویند اگر بخواهد با حمایتش رضایت آمریکا را جلب کند، در روابط تجاري که محکمي که با ایران دارد، دچار مشکل خواهد شد.
دلیل اعتبار چیزي به نام "معجزه اقتصادي امارات" که این اقتصاد در سالهای اخیر شکوفا شده است و سرمایه هاي خارجي را به این کشور سرازیر کرده است، این است که در این کشور، مسائل سیاسي با مسائل اقتصادي مخلوط نشده است.
شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، امیر امارات متحده عربي، هیچ اظهار نظري درمورد سخنراني بوش نکرد و فقط براي بجا آوردن ادب، در پایان سخنراني به کف زدن، اکتفا کرد.
آقای بوش در ادامه سخنراني خود امارات متحده عربي را به خاطر پیشرفت های اقتصادي و اجتماعي اش ستود و تاکید کرد که دموکراسی تنها راه پیشرفت است.
با انتخابات اخیر و روي کار آمدن اسلام گراها در لبنان و فلسطین، آقاي بوش گفت که امارات نمونه درخشاني از یک حکومت مستقل است که نشان مي دهد چطور توسعه اقتصادي و تجاري باعث ثبات در یک کشور مي شود.
جورج بوش در ملاقات خصوصي با کوین کوسگریف، فرمانده ناوگان پنجم نیروي دریایي آمریکا دیدار کرد. وي به جورج بوش گفت که نزدیک شدن قایق هاي تندرو ایران و ناوهاي آمریکاي در تنگه هرمز "تا حد مرگ" جدي بود.
رئیس جمهور آمریکا امروز صبح را در دوبي مي گذراند و بعد به عربستان سعودي و مصر مي رود که در آنجا قصد دارد متحدانش را تحت فشار بگذارد تا صریحا به نفوذ ایران در منطقه، پایان بدهند.
قرار است رئیس جمهور آمریکا در جریان سفرش، و قبل از بازگشت به واشنگتن، دیداري غافلگیر کننده از عراق داشته باشد.
منبع: تایمز آنلاین 13 ژانویه
