همايش علمي صلح برگزار مي شود
با پيشنهاد کميته موقت ملي صلح - یکشنبه 25 آذر 1386 [2007.12.16]
ابراهيم کاشفي
همايش علمي صلح با پيشنهاد کميته موقت ملي صلح توسط اساتيد و صاحب نظران علمي برگزار مي شود. اين تصميم در پنجمين نشست از سلسله نشست هاي "هم انديشي کميته موقت ملي صلح با گروه هاي مختلف اجتماعي ايران" با اساتيد دانشگاه اعلام شد.
بر اساس اين تصميم، همايش علمي صلح قبل از تشکيل "نشست ملي صلح" برگزار مي شود؛ چرا که به اعتقاد شرکت کنندگان در اين نشست، ابتدا بايد موضوع صلح و جنگ به خوبي تبيين شود: "اينکه تهديدها چقدر جدي هستند و اگر اين تهديدها جدي شوند چه آثاري را به دنبال خواهند داشت."
به گزارش روابط عمومي کانون مدافعان حقوق بشر، اساتيد دانشگاه پس از آنکه در جريان اقدامات گذشته کميته موقت ملي صلح قرار گرفتند، بر انجام کار علمي براي ايجاد همبستگي ميان اقشار و اقوام مختلف در داخل کشور و کار فرهنگي و علمي به عنوان يک اقدام ضروري در اين مسير تاکيد کردند.
تأکيد بر ضرورت گسترش طرح ايده گفت وگو در داخل کشور براي مقابله با خطراتي چون تجزيه طلبي از ديگر موضوعاتي بود که در اين نشست مطرح شد.
همچنين در پنجمين نشست هم انديشي صلح، شرکت کنندگان با طرح اين سؤال که "چگونه مي شود صلح را به يک مسأله عمومي تبديل کرد"، بر نقش نهادهاي مدني و چگونه فعال سازي آنان در اين مسير اشاره کردند.در اين راستا بر طراحي فرآيند کار و داشتن يک پيام مشخص به عنوان نيرويي مستقل تأکيد شد.
کميته موقت ملي صلح پيش از اين نيز چهار نشست هم انديشي با نمايندگان دانشجويان، روزنامه نگاران، کارگران، زنان و فعالان محيط زيست تشکيل داده است. در اين سلسله نشست ها در خصوص ضرورت طرح بحث مقابله با خطرهاي تهديد کننده صلح در ايران و ارتباط آن با شعار "جنگ نه، صلح و حقوق بشر آري" گفت و گو شده است. برگزاري اين سلسله نشست ها به منظور هم انديشي همه نيروهاي فعال در ايران براي رسيدن به راهکارهايي جهت مخالفت جدي با جنگ و ايجاد زمينه براي صلح پايدار است.
