جلوه جواهري هم بازداشت شد
همزمان با انتشار نامه هاي اعتراضي - یکشنبه 11 آذر 1386 [2007.12.02]

شيرين کريمي
همزمان با انتشار نامه بيش از هزار نفر از فعالين اجتماعي در اعتراض به دستگيري مريم حسين خواه، فعال زنان، ديروز جلوه جواهري، از ديگر فعالين زن و عضو "کمپين يک ميليون امضاء" و همچنين از نويسندگان وب سايت "تغيير براي برابري"، بازداشت شد.
به گزارش سايت تغيير براي برابري، اين فعال جنبش زنان، که صبح روز شنبه در پي احضار کتبي به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بود، پس از چند ساعت بازجويي در دادسراي ويژه امنيت، به اتهام تشويش اذهان عمومي، تبليغ عليه نظام، نشر اکاذيب از طريق انتشار اخبار کذب در سايت "تغيير براي برابري" بازداشت و به زندان اوين منتقل شد.
بازداشت جلوه جواهري در حالي صورت گرفت که وي در پي بازداشت اش (به همراه 32 تن ديگر از فعالان جنبش زنان) در 13 اسفند سال گذشته در مقابل دادگاه انقلاب، قرار است روز 27 آذر ماه در ارتباط با اين پرونده نيز محاکمه شود.
خانم جواهري که دانشجوي کارشناسي ارشد رشته جامعه شناسي است، از فعالين پيگير چنبش زنان است که ترجمه ها و مقالات وي در ارتبا ط با حقوق زنان، سال هاست در سايتها و نشريات مختلف زنان درج مي شود.
دستگيري اين فعال زنان، همزمان بود با انتشار نامه بيش از هزار فعال اجتماعي که ضمن اعتراض به دستگيري مريم حسين خواه، که اينک 14 روز است در زندان اوين به سر مي برد و خانواده وي قادر به تامين وثيقه مورد نظر دادگاه نيستند، تاکيد کرده بودند که اگر دفاع از حقوق برابر جرم است، پس "هزاران فعال و مدافع حقوق برابر در ايران بايد راهي زندان ها شوند."
در اين نامه که تحت عنوان "همه ما مثل مريم گزارشگر درد و رنج زنان هستيم" منتشر شده، با اشاره به فعاليت هاي سايت هاي زنستان و تغيير براي برابري، آمده است: "ما فعالان حقوق برابر همگي با برداشتن گام هايي هرچند کوچک در جهت آگاهي رساني به مردم و هموطنان خود در مورد نظام حقوقي تبعيض آميز کنوني سعي کرده ايم تجربه ها و گزارش ها و دردهاي جامعه زنان را هر جا امکان پذير بوده مکتوب سازيم، چه در سايت هاي خود همچون تغيير براي برابري، زنستان، کانون زنان ايراني، ميدان و... چه در وبلاگ هاي خود و چه در روزنامه هاي رسمي کشور و چه به صورت شفاهي و چهره به چهره.از اين رو اگر مسئوليت و گزندي از فعاليت هاي قانوني و خبررساني شفاف و انتشار مکتوبات و مقالات در سايت «تغيير براي برابري» يا سايت «زنستان» متوجه هر يک از کنشگران اين جنبش باشد قطعا بر دوش تک تک ما امضاء کنندگان اين نامه که خود را متعلق به جنبش حقوق برابر و مدافع آن مي دانيم، قرار دارد. همه ما مدافعان و فعالان جنبش حقوق برابر، همچون مريم حسين خواه، گزارشگر درد و رنج زنان کشورمان هستيم، همه ما مي نويسيم و به نظام حقوقي ناعادلانه کنوني، معترض ايم. ما نيز با انعکاس رنج و درد جامعه زنان و مکتوب نمودن روند فعاليت هاي مسالمت آميز و مصلحانه خود در سايت ها، وبلاگ ها و روزنامه هاي مختلف از جمله تغيير براي برابري و زنستان، با مريم حسين خواه شريک ايم از اين رو همه سايت هايي که از حقوق برابر مي نويسند را متعلق به خود مي دانيم و بي شک اين سايت ها نه از آن يک فرد (مريم حسين خواه) و نه از آن هيچ يک از فعالان جنبش حقوق برابر (به تنهايي) نيست بلکه متعلق به همگي کساني است که در آن قلم مي زنند و اعتراض خود را نسبت به قوانين تبعيض آميز فرياد مي کنند. بنابراين، همگي ما مسئول همه آنچه در اين سايت ها و در دفاع از حقوق زنان انتشار مي يابد، هستيم. ما امضاء کنندگان اين بيانيه در جهت انعکاس درد و رنج زنان و به منظور اصلاح قوانين تبعيض آميزي همچون تعدد زوجات، ديه نابرابر، افزايش سن مسئوليت کيفري دختران و... مانند مريم حسين خواه در راه احقاق حقوق زنان و بهبود زندگي آنان سعي مي کنيم آموزه هاي خود را از زناني که دچار معضلات ناشي از وجود اين قوانين تبعيض آميز شده اند در سايت هاي زنانه و روزنامه ها و مجلات مکتوب و منعکس سازيم. بي شک اگر «مريم حسين خواه» مسئول نوشته ها و فعاليت هاي خود در سايت هاي زنانه، از جمله سايت هاي زنستان و تغيير براي برابري و فعاليت در کمپين يک ميليون امضاء است ما نيز کمتر يا بيشتر، قبل يا بعد از او، در اين راه قدم برداشته ايم و حال اگر قرار است او در زندان باشد براي همان کاري که همه ما نيز کرده ايم، پس هزاران فعال و مدافع حقوق برابر در ايران بايد راهي زندان ها شوند. از اين رو ما امضاء کنندگان اين نامه با صداي بلند اعلام مي کنيم که: همه ما همچون مريم حسين خواه در مقابل احقاق حقوق شهروندي زنان هموطن مان، خود را مسئول مي دانيم و از اين رو دست به قلم مي بريم و مشکلات را منعکس مي سازيم و آن که اکنون در زندان بسر مي برد خواهر ماست که بي گناه و به جرمي به زندان برده شده که همه ما هر روز و هر ساعت انجام مي دهيم. ما مسئوليم و مانند مريم حسين خواه نگران شرايط دردناک و اسف بار زنان کشورمان هستيم از اين رو مي نويسيم، گزارش مي دهيم و براي حساس کردن افکار عمومي جامعه مان به معضلات زنان، اخبار تهيه مي کنيم و اگر ظلمي به دختري در هر جاي سرزمين مان روا شود به آن اعتراض خواهيم کرد".
