پیام های ملی گرايانه رهبر و رييس دولت
بی اشاره ای به اعتراض معلمان، زنان و دانشجويان - دوشنبه 6 فروردین 1386 [2007.03.26]
حميد احدی
رهبر جمهوری اسلامی و رييس جمهور احمدی نژاد در پیام های نوروزی خود که در اولين لحظات تحويل سال از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد بارها از دشمنان ايران ياد کرده و مردم را از خدعه دشمنان با خبر کردند. رييس جمهور بدون اشاره به ضعف عملکرد دولت در تامين امنيت شهرها ، مهار تورم، جلوگيری از گرانی، از پيشرفت های شگفت اقتصادی خبر داد و هيچ اشاره ای به برخورد دولت با حرکت های اعتراضی زنان، معلمان و دانشجويان در آخرين ماه سال نکرد که اعتراض نهادهای هوادار حقوق بشر را در سراسر جهان به دنبال داشته است.
در پيام های نوروزی رهبر، رييس جمهور و رييس مجلس هيچ اشاره ای به بحران هسته ای و جلسه نزديک شورای امنيت و احتمال صدور قطعنامه عليه فعاليت های هسته ای کشور نشد، اين در حالی بود که رسانه های پر بيننده و شنونده فارسی زبان که از خارج از کشور پخش می شوند در همان ساعت ها خبر داده بودند که روسيه قوی ترين متحد ايران از پيش نويس قطعنامه اروپا در شورای امنيت حمايت کرده است.
سیمای جمهوری اسلامی بعد از مراسم تشریفاتی تحويل سال، به پخش برنامه از مشهد مقدس پرداخت که مطابق رسمی که از شانزده سال پيش نهاده شده رهبر جمهوری اسلامی تحويل سال نو را در آن جا می گذراند که در عين حال زادگاه او نيز هست.
در خبرها آمده است که آيت الله خامنه ای در نخستين روز سال جديد در صحن جامع رضوي با زائران ديدار كرده و در اجتماع دهها هزار نفر از زائران و مجاوران حرم سخن گفته است اما در فيلم ها صحنه ای از رفتن رهبری به ميان جمعيت پخش نشد و خبرگزاری ها نيز عکسی از اين صحنه منتشر نکرده اند، در عکس های معدودی که پخش شده رهبر جمهوری اسلامی در حالی که نحيف به نظر می رسيد و به شدت در لباس های گرم پوشانده شده بود، در حال سخنرانی نشان داده شده است.
سخنرانان تحويل سال نو همگی با تاکيد بر همزمان آغاز سال شمسی با ربیع الاول سال قمری و با اشاره به تولد پیامبر اسلام در اين ماه قمری، آن ها حادثه ای میمون خواندند، رييس جمهور از اين که چنين حادثه ای که "صدها سال یک بار اتفاق می افتد" رخ داده به اين نتيجه رسيد که موفقيت ها حتمی است و آيت الله خامنه ای به همين جهت پيش بينی کرد که امسال فرصتی برای تقويت عزم ملی دانست.
از جمله مهم ترين بخش های سخنرانی آيت الله خامنه ای در قم، تاکيد وی بر ملی گرائی و غيرت ملی بود که گفت عشق به ميهن ازجمله ظرفيتهاي بيپايان ملت ايران براي تحقق اهداف بزرگ خويش است.
رييس جمهور در همين راستا تا جائی رفت که با ايرانيان ملی گرا در اعتراض به پخش فيلم سیصد همصدا شد و از اين که "قدرتهاي بزرگ در راستاي جنگ رواني و تبليغاتي به منظور تامين منافع نامشروع خود از جمله تحريف تاريخ، ساخت فيلم و مشوه جلوه دادن چهره ايران و ايراني" استفاده می کنند، انتقاد کرد. وی در قسمت ديگری از پیام نوروزی خود گفت "ملت ايران در طول تاريخ پيام آور صلح، دوستي، يگانه پرستي، انديشه پاك، عدالت و مهرورزي براي همگان و حامي همه ملت ها بوده است."
رهبر جمهوری اسلامی شش سال پيش در همين زمان و همين محل برگزاری يک جشن در تخت جمشيد را به شدت نکوهش کرد و از استخوان پوسيده های متعفن شاهان به عنوان مرده ريگ ملی ها ياد کرد.
تمایلات ملی
تاکيد مديران جمهوری اسلامی در پيام های نوروزی خود به تمايلات ملی و تجليل آن ها از سنت های باستانی از ديد ناظران نشانه نگرانی هائی در زمينه سياست خارجی تلقی شده که حکومت را واداشته است تا از هر فرصت برای تقويت حس ملی استفاده کند. چنان که در هفته های گذشته هم نه صدا و سيما سخنان مشهور آيت الله مطهری را در تقبيح چهارشنبه سوری و سيزده به در پخش کردند و نه ائمه جمعه در تقبيح برگزاری اين سنت ها سخنی گفتند و به نوشته گزارشگران آرام ترين چهارشنبه آخر سال، در دوران جمهوری اسلامی برگزار شد.
آيت الله خامنه ای در مشهد گفت اگرچه ملت ايران حدود ۲۰۰سال ،براثرسلطه استكبار و زمامداران وابسته عقب نگه داشته شده بود اماتجربيات موفق علمي و سياسي سه دهه اخيرنشان ميدهدكه ملت ايران قادراست به الگوي ديگر ملتها تبديل شود. وی از پيشرفت هاي دانشمندان كشور در زمينه هايي همچون انرژي هستهاي، سلولهاي بنيادي ،درمان ضايعات نخاعي نام برد که به گفته وی باعث تحسين جهانيان شده است.
رهبر جمهوری اسلامی بدون اشاره ای به تصويب قطعنامه های عليه ايران به اتفاق آرا در عرصه های بين المللی با اشاره به استقبال مردم كشورهاي آمريكاي لاتين ازرئيس جمهوراسلامي ايران وتظاهرات ضدآمريكايي مردم همين منطقه هنگام سفراخيررئيس جمهورآمريكا، گفت اين واقعيات نشان مي دهد كه آبروي ملت ايران درميان ملتهاروبه افزايش است و ليبرال دموكراسي غربي ودولت آمريكا،هرروزبي آبروترمي شوند.
تندترين و تهديد کننده ترين بخش سخنان آيت الله خامنه ای اما نه به دشمنان بلکه به فعالان مطبوعاتی و سياسی بود چرا که مطابق سنتی که در پانزده سال گذشته همواره رعايت شده است در ادامه بحث خود درباره اهداف جنگ رواني دشمن گفت صاحبان قلم و بيان، تريبون و جايگاه مراقب باشند خواسته يا ناخواسته مقاصد دشمن را دنبال نكنند چرا كه امروز هر كسي مردم را به "مسئولان و نظام و آينده" بياعتماد كند و به اختلافات دامن بزند، به دشمن كمك كرده است.
"کمک به مقاصد دشمن" اتهامی است که در ماه های گذشته بارها توسط دادستان ها و دادگاه ها به دانشجويان معترض، معلمانی که تنها در جهت منافع صنفی خود گردآمده بودند، و زنان که خواهان حقوق برابر هستند نسبت داده شده و به همين عنوان نيز در زندان ها نگاه داشته شده اند.
اصل 44
از جهت اقتصادی مهم ترين بخش سخنان آيت الله خامنه ای – که همچنان در سرفصل برنامه دشمن مطرح گرديد – آن جا بود که گفت آنها [دشمنان] ميخواهند ملت را در مضيقه قرار دهند اما با ابلاغ سياستهاي اصل ۴۴و تلاش مجدانه دولت براي اجراي اين اصول، ميدان براي تحرك و رونق اقتصادي و فعاليت عموم مردم و صاحب ثروت باز شده است و به همين علت رويكرد دولت در سال جديد و يكي دو سال آينده بايد رويكردي اقتصادي باشد.
رهبر نظام، مسئولان را به تشريح راههاي مشاركت مردم در فعاليتهاي اقتصادي فراخواند و افزود: توليد ثروت از طريق قانوني در اسلام كاري پسنديده است و بايد با اجراي سياستهاي اصل ۴۴منابع درآمدي آحاد مردم به خصوص طبقات ضعيف متنوع بشود و گشايشي در زندگي مردم به وجود آيد.
اما پاسخ اين بخش عملياتی از سخنان رهبر جمهوری اسلامی در گفته های رييس دولت تکرار اشاره به "سهام عدالت " بود که به گفته وی به بيست ميليون سهم رسيد. در حالی که کارشناسان اقتصادی توزيع سهام عدالت را در زمره فعاليت های دولت در زمينه واگذاری تصدی گری خود به بخش خصوصی نمی دانند و معتقدند که دولت به اين ترتيب از اجرای ابلاغيه اصل 44 سرباز می زند و به روند خود در جهت بزرگ ترکردن اندازه های دولت ادامه می دهد.
